Invatam

Vita de vie – Lucrari de ingrijire pentru a te bucura de struguri gustosi

august 26, 2022

Vița de vie – Lucrări de îngrijire pentru a te bucura de struguri gustoși

Culturile de struguri sunt apreciate în țara noastră atât pentru consumul lor și beneficiile pe care le au asupra sănătății, cât și pentru producția de vinuri naturale.

Atunci când vrei să te bucuri de o băutură gustoasă, optezi pentru un vin rece. Dacă acest vin este preparat chiar de tine, atunci bucuria este și mai mare, iar gustul acestuia este și mai bun.

Pentru a te bucura de un vin delicios, este important să te ocupi de îngrijirea viței de vie. Am pregătit pentru tine astăzi o serie de sfaturi care să te ajute să îngrijești vița de vie pentru ca aceasta să producă strugurii pe care ți-i dorești.

Alege să aplici tratamente

Pentru a te bucura de astfel de culturi profitabile, este important să aplici aceste tratamente vita de vie. Modul în care îngrijești cultura viței de vie se reflectă direct în calitatea recoltei pe care o vei avea.

Un sfat foarte important de care țin cont toți cei care aleg să cultive și să crească struguri este acela de a aplica fertilizator natural. Cel puțin o dată la patru ani de zile este indicat să-i oferi pământului tău fertilizator natural. Apoi, se va realiza ararea de toamnă a solului.

În acest fel, vei acorda atenția de care are nevoie solului tău și îl vei ajuta ca în fiecare an să-ți aducă o recoltă bogată, sănătoasă și gustoasă de struguri.

Legarea viței de vie

Primăvara, înainte de înmugurire, vița de vie se taie deasupra nodului și apoi se leagă cordonul pe sârmă. În acest fel, se va crea peretele vegetativ cu ajutorul căruia vor crește strugurii.

 

Irigarea viței de vie

În perioadele ceva mai secetoase care se petrec pe timp de vară, este important să folosești un sistem de irigare prin picurare. Acest lucru se face la nevoie, însă irigiarea viței de vie este extrem de importantă atunci când lunile de vară devin secetoase și mult prea călduroase.

Pregătirea culturii pentru iarnă

Un proces important atunci când vine vorba de vița de vie este pregătirea acestea pentru perioada friguroasă a iernii. Se face un mușuroi care are aproximativ 30 cm înălțime, astfel încât acesta să ocupe cam 4 ochi din viță.

Acest pas este important deoarece te va ajuta să protejezi cultura pe timp de iarnă pentru a te bucura și anii următori de o viță de vie sănătoasă și frumoasă.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!